Hirdetés

Szavazás

Ön szerint hol kaphat megfelelő szakmai tanácsokat is a megvásárolt festék mellé?

Lapozgató

Hirdetés

Legfrissebb hírek

 • PicA: művészet és lakberendezés

  PicA: művészet és lakberendezés

  A PicA egy kortárs fotókat és grafikákat értékesítő online galéria, amit nemcsak termékei és szolgáltatásának minősége, de hitvallása is kiemel a versenytársak közül.

 • JUB Kft. - Termék katalógus 2015

  JUB Kft. - Termék katalógus 2015

  Elérhető a JUB Kft. 2015 évi termékkatalógusa, mely tartalmazza a gyártó Magyarországon forgalmazott termékeinek listáját, tulajdonságait és műszaki paramétereit.

 • SZÍN-TAN - Milyen falfesték színt válasszunk?

  Milyen színűre fessük otthonunkat?

 • Festéket a festékboltból! - Festékboltok a piac főszereplői

  Festéket a festékboltból! - Festékboltok a piac főszereplői

  A ’90-es években számos vállalkozás alakult a festékkereskedelemre specializálódva. Ezek a vállalkozások mai napig meghatározzák a festék piac alakulását.

 • Egy kis plafon-pszichológia. Falfesték, mennyezetfesték

  Egy kis plafon-pszichológia. Falfesték, mennyezetfesték

  Manapság egyre divatosabb a különböző színűre festett, gyakran sötét árnyalatú, esetleg gipsz vagy polisztirol stukkókkal dekorált mennyezet. Ám ha megnézünk egy klasszikus enteriőrt, azt látjuk, hogy a plafon mindig és minden helyiségben sima és fehér.

 • Kerítésfestés: munka, vagy szórakozás?

  Kerítésfestés: munka, vagy szórakozás?

  Kerítésfestés. Kinek mi jut erről eszébe? Némelyeknek egy nehéz és untató munka, másoknak egy jó passzió és kikapcsolódás, és van, akinek Tom Sawyer, aki egy ügyes csellel passzolta át e számára lealacsonyítónak tartott feladatot a barátainak.

 • Hogyan válik a fal moshatóvá? - A mosható falfesték

  Hogyan válik a fal moshatóvá? - A mosható falfesték

  Kedves háziasszony! Nem tudom, Ön hányszor mosta le életében a lakása falait. Ha kisgyermeke van, aki a málnaszörpöt és a spenótfőzeléket néhányszor már a falra borította, bizonyára sokszor felmerült már Önben ez az igény.

 • Glett a lelke mindennek

  Glett a lelke mindennek

  Akár festünk, akár tapétázunk, az első lépés mindig a fal hibáinak, egyenetlenségeinek, repedéseinek kijavítása; magyarul glettelnünk kell.

 • INGYENES kolor.hu magazin

  Most díjmentesen elküldjük Önnek a kolor.hu magazin következő számát.

PicA: művészet és lakberendezés

A PicA egy kortárs fotókat és grafikákat értékesítő online galéria, amit nemcsak termékei és szolgáltatásának minősége, de hitvallása is kiemel a versenytársak közül.

A galériát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem két végzős hallgatója, Szántai Alexandra tervezőgrafikus művész és Sárközi Péter média látványtervező művész alapította.

www.pica.hu

„Gyakorló művészként tudjuk milyen nehéz érvényesülni a műtárgypiacon, ahol a tehetségen kívül még rengeteg mindenre szükség van ahhoz, hogy az ember neve ismert legyen. A galériát azért hoztuk létre, hogy egy olyan platformot biztosítsunk a művészek, a lakberendezők és a tereiket igényesen berendezni kívánó emberek számára, ami elősegíti a három fél találkozását úgy, hogy ez mindenki számára előnyös legyen” – mondta Sárközi Péter.


A PicA webáruházban kizárólag kortárs művészek által készített alkotások közül válogathat az érdeklődő, melyek példányszáma korlátozott, illetve a művész és a galéria aláírásával vannak ellátva. Minden műtárgy mellé egy bizonylatot is kap a vásárló, ami igazolja az alkotás forrását és sorszámát, így garantálva a minőséget és az exkluzivitást.


„A PicA hamar népszerű lett a művészek között, számos csatakozni vágyó alkotótól kapunk levelet. Mivel a szelekció egyetlen mércéje a tehetség, így alakulhatott, hogy kínálatunkban a hagyományos értelembe vett grafikáktól, a fotókon át, a 3D grafikákig számos irányzat megtalálható” – nyilatkozta Szántai Alexandra.

Minden fotó és grafika giclée nyomat formájában készül el. A giclée francia szó, jelentése fröcskölt. Ez jelenleg a legmodernebb tintasugaras nyomtatási technika, melyet nem csak itthon, de külföldön is ismer és elismer a műtárgypiac, így számos alkotó és galéria használja ezt az eljárást. Ezek a művésznyomatok UV-álló tintával készülnek, színük időtálló. A printek élettartama meghaladhatja a 100 évet is. A grafikákat művészkartonra nyomtatják, a papír utánozhatatlan felülete és anyagszerűsége miatt, míg a fényképek valódi fotópapíron kerülnek értékesítésre. Minden képet dibond lemezre kasíroznak. Ezek a fém táblák vékonyak, könnyűek, mégis ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben, alakjukat sokáig megőrzik, nem vetemednek. Azok számára, akik egyszerűbb megoldást keresnek, az alkotások poszter formájában is megvásárolhatók.


A pica.hu online felületének nagy előnye a logikus kereső rendszer, melynek segítségével számos paraméter alapján szelektálhatunk: méret, orientáció, szín, téma. Ily módon könnyen megtalálható a helyiség hangulatához leginkább illő kép. A pica.hu weblap mobileszközökről is könnyen elérhető, felgyorsítva ezzel a szelekciót és a lakberendezői munkát.

„A művészeken kívül lakberendezők jelentkezését is várjuk. Szerződött viszonteladóink jutalékot kapnak minden egyes eladás után, így nem csak egy remek eszközt, de profitszerzési lehetőséget is kínálunk” – hívta fel a figyelmet Sárközi Péter. „Mindenkinek kellemes böngészést kívánunk!” (x)

Hirdetés

Közösség

Hirdetés