Hirdetés

Szavazás

Ön szerint hol kaphat megfelelő szakmai tanácsokat is a megvásárolt festék mellé?

Lapozgató

Hirdetés

Legfrissebb hírek

 • PicA: művészet és lakberendezés

  PicA: művészet és lakberendezés

  A PicA egy kortárs fotókat és grafikákat értékesítő online galéria, amit nemcsak termékei és szolgáltatásának minősége, de hitvallása is kiemel a versenytársak közül.

 • JUB Kft. - Termék katalógus 2015

  JUB Kft. - Termék katalógus 2015

  Elérhető a JUB Kft. 2015 évi termékkatalógusa, mely tartalmazza a gyártó Magyarországon forgalmazott termékeinek listáját, tulajdonságait és műszaki paramétereit.

 • SZÍN-TAN - Milyen falfesték színt válasszunk?

  Milyen színűre fessük otthonunkat?

 • Festéket a festékboltból! - Festékboltok a piac főszereplői

  Festéket a festékboltból! - Festékboltok a piac főszereplői

  A ’90-es években számos vállalkozás alakult a festékkereskedelemre specializálódva. Ezek a vállalkozások mai napig meghatározzák a festék piac alakulását.

 • Egy kis plafon-pszichológia. Falfesték, mennyezetfesték

  Egy kis plafon-pszichológia. Falfesték, mennyezetfesték

  Manapság egyre divatosabb a különböző színűre festett, gyakran sötét árnyalatú, esetleg gipsz vagy polisztirol stukkókkal dekorált mennyezet. Ám ha megnézünk egy klasszikus enteriőrt, azt látjuk, hogy a plafon mindig és minden helyiségben sima és fehér.

 • Kerítésfestés: munka, vagy szórakozás?

  Kerítésfestés: munka, vagy szórakozás?

  Kerítésfestés. Kinek mi jut erről eszébe? Némelyeknek egy nehéz és untató munka, másoknak egy jó passzió és kikapcsolódás, és van, akinek Tom Sawyer, aki egy ügyes csellel passzolta át e számára lealacsonyítónak tartott feladatot a barátainak.

 • Hogyan válik a fal moshatóvá? - A mosható falfesték

  Hogyan válik a fal moshatóvá? - A mosható falfesték

  Kedves háziasszony! Nem tudom, Ön hányszor mosta le életében a lakása falait. Ha kisgyermeke van, aki a málnaszörpöt és a spenótfőzeléket néhányszor már a falra borította, bizonyára sokszor felmerült már Önben ez az igény.

 • Glett a lelke mindennek

  Glett a lelke mindennek

  Akár festünk, akár tapétázunk, az első lépés mindig a fal hibáinak, egyenetlenségeinek, repedéseinek kijavítása; magyarul glettelnünk kell.

 • INGYENES kolor.hu magazin

  Most díjmentesen elküldjük Önnek a kolor.hu magazin következő számát.

Festéket a festékboltból! - Festékboltok a piac főszereplői

A ’90-es években számos vállalkozás alakult a festékkereskedelemre specializálódva. Ezek a vállalkozások mai napig meghatározzák a festék piac alakulását.

A legtöbb festékbolt családi vállalkozás, amelybe 10 vagy akár 25 év munkáját fektették és teszik ezt minden nap, hogy minden vevői igényt kielégítsenek. Akár egy jó példa is lehet arra, hogy a kereskedő és vevő kapcsolatán keresztül megértsük, milyen lépéseket kell tennünk ahhoz, hogy együtt megteremtsük a jó és hosszútávon fenntartható gazdasági élet feltételeit.

Ha mindez jó működik, akkor már-már természetesnek vesszük pedig sok ember jól összehangolt munkája kell ehhez.

Ezt tudják a festékboltosok, ezért nem változik évtizedek óta a piaci szerepük. Elmondható, hogy a festékek döntő többségét még mindig festékboltokban vásárolják meg az emberek.

Festéket a festékboltból!

A festék eladási statisztikák azt mutatják, hogy az emberek többségénél szerencsére él a fenti szlogen. Az legtöbb ember, mikor festést tervez, az első útja valószínűleg a számítógépéhez vezet és segítségül hívja mindannyiunk barátját a Google-t. Az internetet ma még kevesen használják festékvásárlásra, de szinte mindenki itt informálódik a festékek típusáról, tulajdonságáról és persze az árakról. Az első információk begyűjtése után legtöbben ellátogatnak egy festékboltba és esetleg még itt is tanácsot kérnek az üzlet szakképzett eladóitól, ugyanis a festékvásárlás nem olyan, mint ha egy tv-t, vagy laptopot rendelnénk az interneten, hiszen a műszaki cikkeknél megadják az alapvető paramétereket és az alapján tudunk dönteni. A tv ugyanolyan lesz, bárhová rakjuk a lakásban.

A festéknél szükség van egyéb információkra, mert a szín kiválasztásánál fontos, hogy mennyire világos a festendő helyiség, mekkora a belmagasság, milyen színű bútorokhoz kell igazodni, valamint milyen festékkel volt előző alkalommal kezelve. Ezen kérdések alapján tudnak mindenkinek személyre szabottan terméket ajánlani a festékbolt eladói.

És miért a festékboltban vásároljak?

Erre a kérdésre egyszerű a válasz. Nemrég az egyik kollégám megkérdezte, hogy miért járunk drogériába? Ugyanis Ő megveszi a hiper-, vagy szupermarketben a számára szükséges tisztító és pipere termékeket.

A válaszom a kérdésre egyszerű volt: Egy több ezer vagy tízezer terméket forgalmazó áruházban sohasem lesz olyan áruválaszték és eladói szakképzettség, mint egy specializálódott üzletben. Ez igaz a festékboltokra is.

A festékbolt dolgozói folyamatosan képzik szakmai tudásukat, valamint a felmerülő vásárlói kérdésekből tanulva hatalmas tapasztalattal rendelkeznek az egyedi problémák megoldásában is. Egy barkásáruházban, mely a festékek mellet számtalan típusú terméket forgalmaz, sohasem lesz olyan széles termékkínálat festék témában, mint egy erre szakosodott festékboltban. Ráadásul, ha nincs raktáron a megvásárolni kívánt termék azt a legtöbb üzlet pár napon belül be tudja szerezni.

A festékboltok és a gyártók szoros kapcsolata lehetővé teszi, hogy a gyártók mindig értesüljenek a vásárlói igényekről és ennek megfelelően fejlesszék legújabb termékeiket.

forrás: kolor.hu magazin - 2015 tavasz

Hirdetés

Közösség

Hirdetés