Supralux Tilatex Extra falfesték

Supralux Tilatex Extra falfesték
Név: Supralux Tilatex Extra falfesték
Kiszerelés: 16 liter
Gyártó: Akzo Nobel
Szín: fehérLeírás: Vizes diszperziós cseppmentes beltéri falfesték
Felületek: Beltéri igénybevételnek kitett falak, mennyezetek, (vakolat, beton, gipszkarton, üvegszálas tapéta) megfelelő előkészítés után
Tulajdonságok: Cseppenésmentesen felhordható. Matt, mosható bevonat. Könnyen felhordható. Kimagasló fehérségű. Páraáteresztő.

Műszaki információk

Felépítés: Vizes diszperziós kötőanyag bázisú, kiváló minőségű pigmentet és töltőanyagokat tartalmaz
Sűrűség, g/liter: 1400-1500

Gyakorlati információk

Kiszerelés: 16 liter
Tárolás: +5 és +30 °C közötti hőmérsékleten, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az MSZ 13910 szerint.
A termék fagyveszélyes!
Minőségmegőrzési idő: Előírásszerű tárolás esetén 24 hónap
Színválaszték: Fehér
Színezés: Supralux Tilatex színezőkkel tetszőleges arányban; a Supralux falfesték színezőkkel max. 5%-ban keverhető
Fényesség: Matt
Felhordási módok: Ecsetelés, hengerlés
Hígítás, eszközök tisztítása: Csapvízzel, impregnált felület esetén felhordásához legfeljebb 5% víz hozzáadása szükséges. A termék csomósodás és kiválás nélkül max. 30% vízzel hígítható.
Kiadósság: 8-9 m2/l/réteg
Száradási idő: száraz: 20 °C-on max. 2 óra
Átfesthető: 2 óra után
Tűzveszélyességi fokozat: Nem tűzveszélyes!

Felhasználási útmutató

Felületelőkészítés, felhordás:
A festendő felületeknek tisztának (zsír- és pormentesnek) és száraznak kell lennie. A pormentesítés vizes szivaccsal való áttörléssel érhető el. A levelesen leváló, táskásodó, repedezett, régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani és a felületet ki kell javítani (habarcs, glett). Frissen vakolt felületen csak a vakolat teljes átszáradása után alkalmazható és a felületet célszerű impregnálni. Glettelést követően a felületet újból impregnálni kell.
A porózus, nedvszívó felületeket Supralux impregnáló alapozóval szilárdítsuk meg.
A fal, a festék és a levegő hőmérséklete +5 °C felett legyen. Korongecsettel vagy hengerrel hordható fel. A festéket felhasználás előtt alaposan keverjük össze. A felhordási módnak megfelelően csapvízzel hígítható. Az egyes rétegek között a hőmérséklet és a páratartalom függvényében legalább 2 óra száradási időt kell biztosítani. A még nedves festék vizes mosással távolítható el a munkaeszközökről.

Javasolt bevonatrendszerek:

Még nem festett, új beltéri falfelületekre:

A még festetlen, meszelt vakolatot Supralux impregnáló alapozóval pórustömítjük. Szükség szerint a falat Supralux beltéri glettel simítjuk. Glettelés után Supralux impregnáló alapozóval alapozunk. Az így előkészített felületre 2 réteg Supralux Tilatex Extra falfestéket hordunk fel.

A vakolat erősítése, pórustömítése: Supralux impregnáló alapozó
Glettelés + impregnálás: Supralux beltéri glett
Supralux impregnáló alapozó
Festés: Supralux Tilatex ExtraKorábban már festett falfelületek felújító festése:

A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással kell eltávolítani, a felületet foltgletteléssel kell kijavítani, azt követően Supralux impregnáló alapozóval impregnálni, majd 2 réteg Supralux Tilatex Extra falfestékkel átfesteni.

Hirdetés

Közösség

Hirdetés