Fresco beltéri mészfesték

Fresco beltéri mészfesték
Név: Fresco beltéri mészfesték
Kiszerelés: 4l; 14l
Gyártó: Trilak
Szín:

Kiváló páraáteresztő képességű, friss mész illatot árasztó bevonatot képez, mindezek mellett oldószer és biocid mentes beltéri mészfesték. Az oltott és érlelt mész hagyományos jó tulajdonságainak megtartása mellet a FRESCO beltéri mészfesték könnyebb felhordhatóságot és esztétikus, selymes megjelenést biztosít.

Milyen felületekre a legjobb?

Raktárak, pincék, lakások, vályogházak beltéri falfelületeinek fertőtlenítő festékeként használható.

Felület előkészítés

A meszelni kívánt beltéri falfelület legyen szilárd, száraz és tiszta, tisztítsuk meg a rosszul tapadó részektől, portól, látható olaj- és zsírmaradékoktól vagy egyéb szennyeződésektől. Az újonnan felhordott vakolatokat festés előtt legalább 3-4 hétig hagyjuk száradni (20 °C-on, 65% páratartalom mellett). A falpenésszel, ill. gombával fertőzött felületeket festés előtt feltétlenül tisztítsuk meg, és fertőtlenítsük MERKUR-F/HÉRA penészgátló lemosóval. A mészfestéknek megfelelő alap lehet valamennyi jó nedvszívó képességű, ásványi-, új vagy régi, mész- és mészcementes finom vakolat. Nem ajánljuk enyves festékkel lefestett felületre, olajfestékkel, lakkal, zománccal átfestett felületekre, illetve műanyagra és fára.
A FRESCO mészfestéket AQUAKOLOR színezőpasztával lehet színezni úgy, hogy a színezőpaszta mennyisége maximum 3% lehet. A színezékkel összekevert festéket tárolni nem szabad. Színezésnél minden esetben végezzen próbafestést.

Legfontosabb tulajdonságok

Hígithatóság: Szükség esetén vízzel.
Kiadósság: 8 m2/liter
Kiszerelések: 4l; 14l
Javasolt rétegszám: 2-3 réteg
Száradási idő: 2 óra
Átfesthetőségi idő: 4 óra

Hirdetés

Közösség

Hirdetés