STYRO-BOND FIX C2T

STYRO-BOND FIX C2T
Név: STYRO-BOND FIX C2T
Kiszerelés: 5 kg, 25 kg
Gyártó: Horváth-Gipsz
Szín:

STYRO-BOND FIX CSEMPE ÉS JÁRÓLAPRAGASZTÓ

 
Cementbázisú, gyárilag előkevert flexibilis, feszültségmentes, víz- és fagyálló, élelmiszerbarát ragasztóhabarcs.
 
Előnyei: Jó kiadósság, hosszú bedolgozási idő, fagyálló, padlófűtés esetében is használható

Alkalmazási terület: A STYRO-BOND FIX csemperagaszó alkalmas kerámiacsempék, burkolólapok, mozaikok, természetes és műkövek, építőlemezek hőszigetelő lemezek szokásos építőipari aljzatokra történő ragasztására kül- és beltérben. Ajánlott továbbá még megfelelő kellősítéssel min. 7 napos cementbázisú vakolatra, gipszvakolatra, gipszkartonra, gipszfalra. Különösen alkalmas kis vízfelvételű (0,5% alatti) kerámialapok, természetes és műkövek ragasztására, illetve ahol ezt a fokozott statikus vagy hőterhelésből adódó igénybevételek megkövetelik (pl. padló- és falfűtés, teraszburkolat, úszómedencék, ipari burkolatok, homlokzatok, kenhető szigetesések stb.).

Nem alkalmazható: fára, fémre és műanyagra történő ragasztáshoz, valamint a cemetkötésű aljzatokban a zsugorodás teljes befejeződése előtt.

Alapfelület: A STYRO-BOND FIX csemperagasztó felhordható cement- és gipszkötésű alapfelületekre (gipsz-, cement-, mész-cementvakolatok, beton, gázbeton, gipszkarton) poliészter, valamint keményhablemez felületekre. Az alapfelületnek szilárdnak, zsugorodás- és feszültségmentesnek, por-, zsír-, olaj-, valamint festék és egyéb leválasztórendszermarad-ványoktól, sókiválástól mentesnek kell lennie.

Padlófűtéshez az aljzatbetonnak burkolás előtt min. 20 naposnak kell lennie és a szabványos felfűtési cikluson kell átesnie.

Felületelőkezelés: Nedvszívó alapfelületek előkezelését, pormentesítését, tapadás-javítását, nedvszívás kiegyenlítését STYRO-BOND alapozóval végezzük.

Feldolgozás: Az alapfelületek előkezelése után a műszaki ismertetőben leírt keverési arány betartásával adagoljuk a csemperagasztót a keverővízhez, gépi keverő-berendezéssel (fúrószállal) csomómentes masszává keverjük, 5 percig pihenni hagyjuk, majd újból átkeverjük, feldolgozási időn belül dolgozzuk fel. A STYRO-BOND FIX csemperagasztót fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a felületre és a burkoló lapokat ragasztási időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzül fel. Ragsztós éleket, nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg.
Az előírt nyitott időt feltétlenül tartsuk be, túllépés esetén (bőrösödés) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. Közvetlen napsugárzásnak kitett felületeken a ragsztási idő lerövidül.

Lapok beágyazásának mértéke a ragsztóágyba:

• beltérben: legalább 65%-os
• kültérben: legalább 90%-os legyen.

Különösen fagyveszélyes, erős vízterhelésnek kitett felületeknél, valamint 30X30 cm-nél nagyobb burkolólapoknál, a teljesen üregmentes burkolatragasztás és a jobb felfekvés érdekében a burkolólapok hátoldalát is kenjük meg csemperagasztóval. Az elkészült burkolatot csapadéktól és fagytól 24 órán keresztül takarással védeni kell. Nagyobb terhelést csak 7 nap után vigyünk a burkolatra.

Műszaki adatok (20°C és 65% páratartalom esetén):

Anyagszükséglet: 1,2 – 3 kg / m2 a csempétől és az aljattól függően
Vízszükséglet: 0,3 liter víz 1 kg csemperagasztóba
Pihentetési idő: 5 perc
Bedolgozhatóság: kb. 2 óra
Kötésidő/járhatóság: 24 óra után
SKiadósság: 1,2-3 kg/m2

Kiszerelés:  5 kg, 25 kg.

Minőségét bontatlan csomagolásban, száraz helyen tartva, a gyártástól számított 12 hó-napig őrzi meg.

Hirdetés

Közösség

Hirdetés