Belinka Kültéri faolaj

Belinka Kültéri faolaj
Név: Belinka Kültéri faolaj
Kiszerelés: 0,5 liter; 2,5 liter
Gyártó: Belinka
Szín:
  • színtelen bio impregnálószer
  • az impregnált felület nem szívja be a vizet és a különleges adalékok miatt tartósabb a káros UV-sugarakkal szemben

A Belinka kültéri faolaj növényi olaj bázisú színtelen bio impregnálószer a kültéri fafelületek védelmére és ápolására (járófelületek, kerti bútor, burkolatok, nyílászárók, stb...).

Az impregnált felület nem vesz fel vizet és a különleges adalékanyagok miatt a káros UV-sugarakkal szemben jobb ellenálló képességet tanúsít. Penészedés és gombásodás elleni szereket tartalmaz. Kiadós mennyiségben vigye fel ronggyal, ecsettel vagy festőhengerrel a jól megszáradt felületre. A beszívódásra javasolt idő a 15-20 perc.

A Belinka kültéri faolaj az ellenállóbb fafajták (teak, vörösfenyő, tölgy...) védelmére és ápolására való.

Figyelmeztetés

A fát az olaj felvitele előtt alaposan szárítsa meg, különben a védelem nem lesz kielégítő. A nedvszívóbb felületekre, javasoljuk, hogy többször vigye fel az olajat. A munka során használjon személyi védőfelszerelést. Az olajjal átitatott rongydarabot a használat után áztassa vízbe vagy égesse el, mivel ellenkező esetben öngyulladás veszélye áll fenn.

FELHASZNÁLÁS
Felvitel előtt a fa felületét finoman csiszolja át 180-240 szemcseméretű csiszolópapírral és teljesen portalanítsa a felületet. A Belinka kültéri faolajat felhasználás előtt alaposan keverje fel. Kiadós mennyiségben vigye fel ronggyal, ecsettel vagy festőhengerrel a jól megszáradt felületre. Körülbelül 15-20 perc elteltével a felületet tiszta nedvszívó ronggyal, vagy papírral törölje át, hogy eltávolítsa a felesleges olajat. A fa tartósabbá tételére 24 óra elteltével ismételje meg a műveletet. A még szebb külsőért az újabb felvitel előtt törölje át a felületet scotch-brite (skót) szivaccsal. Normális feltételek mellett (T = 20 °C, relatív légnedvesség 65 %) a bevonat 24 óra alatt szárad. Alacsonyabb hőmérsékleten és/vagy magasabb légnedvesség esetén a száradás időtartama nő. A Belinka kültéri faolaj felvitelét 15 °C-nál alacsonyabb hőmérsékleten nem javasoljuk. A szerszámokat a használat után azonnal vízzel, tisztítószerrel vagy oldószerbenzinnel (white spirit) tisztítsa. A Belinka kültéri faolaj a fa felületén nem képez védő filmréteget. Ezért javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze az időjárásnak kitett beolajozott faelemek védelmének minőségét és szükség szerint, ápolásukat ugyanezzel a termékkel végezze. Legalább évente kétszer végezzen ellenőrzést.

Műszaki adatok:
Összetétel: növényi olajok, aromamentes oldószer és adalékanyagok. 2-butanon oxim-t tartalmaz
Kiadósság: 80-100 ml/m2 fafelület (függ a fa fajtájától, a nedvszívó képességétől, a felület megmunkáltságától és a felhordás módjától)
Száradás: 24 óra (normális körülmények közt); a felület 7 nap elteltével szárad meg teljesen
A szerszámok tisztítása: Vízzel és tisztítószerrel vagy oldószerbenzinnel (white spirit)
Tárolás
: eredeti zárt csomagolásban 5-25 °C közötti hőmérsékleten.
Lobbanáspont
: 65 °C felett
Kiszerelési egység: 0,5 l

Hirdetés

Közösség

Hirdetés