Belinka Faolaj hozzáadott viaszokkal

Belinka Faolaj hozzáadott viaszokkal
Név: Belinka Faolaj hozzáadott viaszokkal
Kiszerelés: 0,5 liter
Gyártó: Belinka
Szín:
  • színtelen természetes növényi olaj és viasz bázisú bio bevonat
  • minőségi védelmet nyújt, valamint kellemes sima felületet ad

A Belinka faolaj hozzáadott viaszokkal természetes növényi olaj és viasz bázisú színtelen bio bevonat a beltéri fa végleges felületkezelésére és ápolására.

A felületen vékony filmréteget alkot, amely jó minőségű védelmet nyújt, valamint kellemes sima felületet ad a fának.

Beltéri tömörfa elemek, pl. lambériák és bútorok felületi kezelésére és ápolására alkalmazható, amikor sima és telt felületet szeretne, de nem akar klasszikus bevonatot alkalmazni. A termék méhviaszt tartalmaz. A fafelületnek minőségi védelmet nyújt, valamint kellemes sima felületet ad. Ronggyal, ecsettel vagy festőhengerrel vigye fel a száraz és alaposan portalanított felületre.  A beszívódásra javasolt idő a 5 perc.

Alkalmas gyermekbútorok védelmére (EN 71-3 tanúsítvány; gyermekjátékszerek biztonsága).

A fa legelső kezelésénél a felületet a finomra csiszolás után impregnálja az élelmiszerekkel érintkező faelemekre való Belinka faolajjal, majd enyhén csiszolja át.

Figyelmeztetés

A munka során használjon személyi védőfelszerelést. Megfelelő szellőzésről gondoskodni kell a munka közben. A megfelelő védelemért és a szép külső elérésére a hozzáadott viaszokat tartalmazó Belinka faolajat mindig az élelmiszerekkel érintkező faelemekre szánt Belinka faolajjal kombinálva alkalmazza. A jobb nedvszívó képességű faelemek védelemére javasoljuk, hogy kétszer vigye fel a hozzáadott viaszokat tartalmazó Belinka faolajat egynapos időközzel. Az olajjal átitatott rongydarabot a használat után áztassa vízbe vagy égesse el, mivel ellenkező esetben öngyulladás veszélye áll fenn.
FELHASZNÁLÁS
A hozzáadott viaszokat tartalmazó Belinka faolaj felhordása előtt a felületet alaposan csiszolja le és portalanítsa, valamint impregnálja az élelmiszerekkel érintkező faelemek kezelésére szánt Belinka faolajjal. Az impregnálószer megszáradása után (24 óra), szükség szerint a felületet scotch-brite (skót) szivaccsal törölje át. Az így előkészített felületre vigye fel a hozzáadott viaszokat tartalmazó Belinka faolajat. A terméket a felhasználás előtt alaposan keverje fel. Ronggyal, ecsettel vagy festőhengerrel vigye fel a száraz és alaposan portalanított felületre. 5 perc elteltével a felületet tiszta nedvszívó ronggyal, vagy papírral törölje át, hogy eltávolítsa a felesleges olajat, majd kézzel polírozza. Normális feltételek mellett (T = 20 °C, relatív légnedvesség 65 %) a bevonat 24 óra alatt szárad. Alacsonyabb hőmérsékleten és/vagy magasabb légnedvesség esetén a száradás időtartama nő. A hozzáadott viaszokat tartalmazó Belinka faolaj felvitelét 15 °C-nál alacsonyabb hőmérsékleten és 75 %-nál magasabb légnedvesség esetén nem javasoljuk. Ha fényesebb felületet szeretne, ismételje meg a viaszozás műveletét. A szerszámokat a használat után azonnal vízzel, tisztítószerrel vagy oldószerbenzinnel (white spirit) tisztítsa. A felújítások időköze függ a faelem mechanikai igénybevételétől.
Műszaki adatok:
Összetétel: különböző természetes olajok, méhviasz, és adalékanyagok. 2-butanon oxim és 2-etilhexán sav kobaltsót tartalmaz
Kiadósság
: 30-40 ml/m2 fafelület (függ a fa fajtájától, a nedvszívó képességétől és a felhordás módjától)
Száradás: 24 óra (normális körülmények közt); a felület 7 nap elteltével szárad meg teljesen
A szerszámok tisztítása
: Vízzel és tisztítószerrel vagy oldószerbenzinnel (white spirit)
Tárolás: eredeti zárt csomagolásban 5-25 °C közötti hőmérsékleten
Lobbanáspont
: 65 °C felett
Kiszerelési egység
: 0,5 l

Hirdetés

Közösség

Hirdetés