Belinka Faolaj élelmiszerekkel érintkező faelemekre

Belinka Faolaj élelmiszerekkel érintkező faelemekre
Név: Belinka Faolaj élelmiszerekkel érintkező faelemekre
Kiszerelés: 0,5 liter
Gyártó: Belinka
Szín:

A tömörfából és furnírozott fából készült, élelmiszer előkészítésére használt fafelületek (konyhapult, asztal, tálalókocsik, stb.) impregnálására használjuk. Ronggyal, ecsettel, vagy festőhengerrel vigye fel a száraz felületre enyhe többletmennyiségben. A beszívódásra javasolt idő a 10-15 perc.

A Belinka faolaj élelmiszerekkel érintkező faelemekre impregnáló alapozóként is alkalmazható, amikor a faelemeket a hozzáadott viaszokat tartalmazó Belinka bio faolajjal első alkalommal kezeli.

Figyelmeztetés

A munka során használjon személyi védőfelszerelést. Megfelelő szellőzésről gondoskodni kell a munka közben. A fát az olaj felvitele előtt alaposan szárítsa meg, különben a védelem nem lesz kielégítő. A porózusabb felületekre, javasoljuk, hogy többször vigye fel az olajat.
Az olajjal átitatott rongydarabot a használat után áztassa vízbe vagy égesse el, mivel ellenkező esetben öngyulladás veszélye áll fenn.
 • FELHASZNÁLÁS

  Felhordás előtt a fa felületét finoman csiszolja át 240-280 szemcseméretű csiszolópapírral és teljesen portalanítsa. A terméket felhasználás előtt keverje fel. Ronggyal, ecsettel, vagy festőhengerrel vigye fel a száraz felületre enyhe többletmennyiségben. Körülbelül 10-15 perc elteltével a felületet tiszta nedvszívó ronggyal, vagy papírral törölje át, hogy eltávolítsa a felesleges olajat. A fa tartósabbá tételére javasoljuk, hogy 24 óra elteltével legalább egy alkalommal ismételje meg a műveletet. Normális feltételek mellett (T = 20 °C, relatív légnedvesség 65 %) a bevonat 24 óra alatt szárad. Alacsonyabb hőmérsékleten és/vagy magasabb légnedvesség esetén a száradás időtartama nő. Az élelmiszerekkel érintkező faelemekre kezelésére való Belinka faolaj felvitelét 15 °C-nál alacsonyabb hőmérsékleten nem javasoljuk. Az élelmiszerekkel érintkező faelemre szánt Belinka faolajjal kezelt felületek ápolását ugyanezzel a termékkel végezze. A szükséges felújítások időköze függ a fa fajtájától, a faelem mechanikai igénybevételétől és a nedvességnek való kitettségtől.
  A nedvességnek fokozottan kitett konyhai elemeket gyakrabban szükséges ápolni.

 • Műszaki adatok
  Műszaki adatok:
  Összetétel: növényi- és ásványolajok, valamint adalékanyagok
  Kiadósság: 50-100 ml/m2 fafelület (függ a fa fajtájától, nedvszívó képességétől, valamint a fa megmunkáltságától és a felvitel módjától)
  Száradás: 24 óra (normális körülmények közt); a felület 7 nap alatt lesz teljesen száraz
  A szerszámok tisztítása: Vízzel és tisztítószerrel vagy oldószerbenzinnel (white spirit)
  Tárolás: eredeti zárt csomagolásban 5-25 °C közötti hőmérsékleten.
  Lobbanáspont: 100 °C felett
  Kiszerelési egység: 0,5 l

Hirdetés

Közösség

Hirdetés