Supralux Super Acryl falfesték

Supralux Super Acryl falfesték
Név: Supralux Super Acryl falfesték
Kiszerelés: 5L; 10L
Gyártó: Akzo Nobel
Szín: fehér


Leírás

Vizes diszperziós beltéri falfesték

Felületek

Beltéri igénybevételnek kitett falak, mennyezetek, (vakolat, beton, gipszkarton, üvegszálas tapéta) megfelelő előkészítés után

Tulajdonságok

  • könnyen, cseppenés mentesen felhordható
  • kiváló fedőképességű
  • matt, mosható bevonatot ad
  • kimagasló fehérségű
  • páraáteresztő
  • környezetkímélő, rendkívül kiadós
  • dekoratív matt felületet biztosít


Gyakorlati információk

Felépítés: Vizes diszperziós kötőanyag bázisú, kiváló minőségű pigmentet és töltőanyagokat tartalmaz.
Sűrűség (g/liter): 1500-1560
Kiszerelés: 5L; 10L
Színválaszték: fehér
Színezés: Supralux Tilatex színezővel tetszőleges arányban keverhető. Színezhető még Supralux Falfesték színezővel (max. 5 %) és Supralux Univerzális színezőpasztával (max. 6 %).
Fényesség: matt
Felhordási módok: ecsetelés, hengerlés, Airless szórás
Hígítás: csapvízzel, legfeljebb 5% víz hozzáadása szükséges
Kiadósság: max. 12 m2/l/réteg, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától
Száradási idő: száraz: 20oC-on max. 4-6 óra
Átfesthető: 4-6 óra után
Minőségmegőrzési idő: előírásszerű tárolás esetén 24 hónap
Tárolás: +5oC és +30oC közötti hőmérsékleten, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az MSZ 13910 szerint. A termék fagyveszélyes!
Tűzveszélyességi fokozat: Nem tűzveszélyes.

Felhasználási útmutató

Felületelőkészítés, felhordás

A festendő felületnek száraznak, épnek, tisztának (olaj-, zsír-, por-, és egyéb szennyeződésektől mentesnek) kell lennie. A pormentesítés vizes szivaccsal való áttörléssel érhető el. A levelesen leváló, táskásodó, repedezett régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani és a felületet ki kell javítani (habarcs, glett). Frissen vakolt felületen csak a vakolat teljes átszáradása után alkalmazható és a felületet impregnálni kell. Glettelést követően a felületet újból impregnálni szükséges.
A felület szívóképességének csökkentésére, az eltérő szívóképességek kiegyenlítésére, szilárdításra, pórustömítésre Supralux Impregnáló alapozót használjunk.
A falfesték felhordása ecsettel, hengerrel vagy airless szórással történhet. A festéket használat előtt alaposan fel kell keverni. A felhordási módnak megfelelően csapvízzel hígítható. Az egyes rétegek között a hőmérséklet és páratartalom függvényében legalább 2 óra száradási időt kell biztosítani. Az impregnálandó vagy festendő felület, a festék és a levegő hőmérséklete érje el a +5 °C-ot. A még nedves állapotú festék vizes mosással eltávolítható a festéshez használt eszközökről.

Javasolt bevonatrendszerek

Még nem festett, új beltéri falfelületekre:

A még festetlen, meszelt vakolatot Supralux impregnáló alapozóval pórustömítjük. Szükség szerint a falat Supralux Tilatex beltéri kézi glettel simítjuk. Glettelés után Supralux Impregnáló alapozóval ismét alapozunk. Az így előkészített felületre 1-2 réteg Supralux Super Acryl falfestéket hordunk fel.

A vakolat erősítése, pórustömítése: Supralux Impregnáló Alapozó
Glettelés + impregnálás: Supralux beltéri szórható glett, Supralux Impregnáló alapozó
Festés: Supralux Super Acryl belső falfesték

Korábban már festett falfelületek felújító festése:

A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással kell eltávolítani, a felületet foltgletteléssel ki kell javítani, azt követően Supralux Impregnáló alapozóval impregnálni, majd 1-2 réteg Supralux Super Acryl diszperziós belső falfestékkel átfesteni.

Hirdetés

Közösség

Hirdetés