Supralux Harmoni Mix belteri latex falfestek

Supralux Harmoni Mix belteri latex falfestek
Név: Supralux Harmoni Mix belteri latex falfestek
Kiszerelés: 0,95L; 4,75L; 9,5L
Gyártó: Akzo Nobel
Szín: Színkeverőgépen több ezer színben kikeverhető. A szín kiválasztásánál a színnel kapcsolatos, számítógépben rögzített megjegyzése

Színkeverő gépen óriási színválasztékban kikeverhető, kiváló minőségű, vizes diszperziós falfesték.

Bázisfestékek: Supralux Harmoni Mix selyemmatt W0 fehér Supralux Harmoni Mix selyemmatt W2 fehér Supralux Harmoni Mix selyemmatt FGL színtelen Fehér festékként, önmagában a Supralux Harmoni Mix selyemmatt W0 használható.

Beltéri igénybevételnek kitett falak, mennyezetek, (vakolat, beton, gipszkarton, üvegszálas tapéta, különböző préselt lemezek) megfelelő előkészítés után. Selyemmatt, tojáshéj fényű, mosható bevonat. Könnyen felhordható. Mosás- és dörzsölés álló, súrolható. Kopásálló, színtartó, páraáteresztő. Rugalmas, sima bevonat.

Vizes diszperziós kötőanyag bázisú, kiváló minőségű pigmenteket és töltőanyagokat tartalmaz.

Tárolás +5 és +30ºC közötti hőmérsékleten, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az MSZ 13910 szerint. A termék fagyveszélyes!

Minőség megőrzési idő: Előírásszerű tárolás esetén 24 hónap

Színválaszték: Színkeverő gépen több ezer színben kikeverhető. A szín kiválasztásánál a színnel kapcsolatos, számítógépben rögzített megjegyzéseket (pl. gyengébb takarás miatt 2 vagy 3 réteg szükséges, kicsit sötétebb, stb.) figyelembe kell venni

Színezés: Supralux Harmoni Mix bázisfesték valamelyikéből és 16 db Supralux színező pasztából történik a színek kikeverése

Fényesség: matt és selyemfényű

Felhordási módok: Ecsetelés, hengerlés, airless szórás

Hígítás, eszközök tisztítása: Szükség esetén max. 5% csapvízzel a felhordási módnak megfelelően

Kiadósság: 8-10 m2/l/réteg, függ a felület minőségétől és a felhordás módjától

Száradási idő: száraz: 20ºC-on 4-6 óra

Átfesthető: 4-6 óra után

Tűzveszélyességi fokozat: Nem tűzveszélyes

Felhasználási útmutató:

Felület előkészítés, felhordás:

A festendő felületeknek tisztának (zsír- és pormentesnek ) és száraznak kell lennie. A pormentesítés vizes szivaccsal való áttörléssel érhető el. A levelesen leváló, táskásodó, repedezett, régi bevonatokat kaparással, csiszolással el kell távolítani és a felületet ki kell javítani (habarcs, glett). Frissen vakolt felületen csak a vakolat teljes átszáradása után alkalmazható és a felületet impregnálni kell. Glettelést követően a felületet újból impregnálni kell. A falfesték felhordása ecsettel, hengerrel vagy airless szórással történhet. A felhordási módnak, felületnek, bázistípusnak, színnek megfelelően csapvízzel hígítható. A festéket használat előtt alaposan fel kell keverni. Az egyes rétegek között legalább 4-6 óra száradási időt kell biztosítani. A még nedves festék vizes mosással távolítható el a munkaeszközökről.

Színek kiválasztása: A megfelelő szín kiválasztásakor kérjük vegye figyelembe az alábbiakat. A szín megítélése függ a megvilágítástól, a felület struktúrájától, a színkörnyezettől. Más a szín megjelenése a színkártyán és más a falon. A végső színhatást a festett felület nagysága is befolyásolhatja, a nagyobb felületek erőteljesebb színérzetet keltenek. A végleges fedőképesség a színezők hozzáadása után alakul ki. A megfelelő színtónust a festék a teljes száradás után éri el.

Javasolt bevonatrendszerek

1. Még nem festett, új beltéri falfelületekre:

A még festetlen, meszelt vakolatot Supralux Impregnáló mélyalapozóval pórustömítjük. Szükség szerint a falat beltéri kézi glettel simítjuk. Glettelés után Supralux Impregnáló mélyalapozóval alapozunk. Az így előkészített felületre 2 réteg Supralux Harmoni Mix selyemmatt falfestéket hordunk fel.

1. A vakolat erősítése, pórustömítése: Supralux Impregnáló mélyalapozó

2. Glettelés + impregnálás: beltéri kézi glett Supralux Impregnáló mélyalapozó

3. Festés: Supralux Harmoni Mix selyemmatt

2.Korábban már festett falfelületek felújító festése:

A repedezett, laza festékréteget kaparással, csiszolással kell eltávolítani, a felületet foltgletteléssel kell kijavítani, azt követően Supralux Impregnáló mélyalapozóval impregnálni, majd 2 réteg Supralux Harmoni Mix selyemmatt falfestékkel átfesteni.

Hirdetés

Közösség

Hirdetés